POLICIE HLEDá žENY, KTERé ZAMěNILI NA BULOVCE A JEDNA Z NICH POTRATILA

Praha - Policie zatím nenašla ženy, které zdravotníci v pondělí zaměnili v pražské Fakultní nemocnici Bulovka a jedna z nich kvůli tomu potratila. Policie dnes na sociální síti X zveřejnila výzvu, aby se jí ženy ozvaly. Zopakovala, že se věcí zabývá. Televize CNN Pima News ve čtvrtek uvedla, že obě ženy byly cizinky, které trvale žijí v Česku.

Kriminalisté se obrátili na nemocnici, ženy se ale dosud nepodařilo kontaktovat, uvedla policie. "V této souvislosti bychom rádi požádali obě ženy, aby se nám ozvaly prostřednictvím linky 158, nebo dorazily na jakoukoliv policejní služebnu," dodala. Záměnou pacientek se začala zabývat ve čtvrtek po zveřejnění informací v médiích, napsala také.

Zdravá těhotná žena, která v nemocnici Bulovka potratila, přišla podle CNN Prima News na běžnou kontrolu. Druhé ženě měli lékaři provést takzvanou kyretáž, která se provádí například při léčbě nemocné dělohy, ale lze tak i ukončit těhotenství.

Ministerstvo zdravotnictví ve čtvrtek oznámilo, že událost považuje za neomluvitelné selhání lidského faktoru. Nemocnice se rodině omluvila a je připravena poskytnout pacientce odškodnění, viníci byli postaveni mimo službu, uvedl mluvčí ministerstva Ondřej Jakob.

2024-03-29T12:54:01Z dg43tfdfdgfd