CIMICKéHO U SOUDU HáJILA SPOLUPRACOVNICE, PSYCHIATR OPěT NEDORAZIL

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

"Myslím si, že se to nemohlo stát," uvedla dnes psychiatrova kolegyně Jiřina Sámková podle webu Seznam Zprávy. Do začátku aktuální kauzy prý nikdy neslyšela o tom, že by Cimický napadal klientky. "Jsem hned vedle. Někdy i v ordinaci. Vždy jsou tam otevřené dveře. Je to z bezpečnostních důvodů, protože pan doktor tam nemá únikovou zónu," popsala. Sámková také přiznala, že Cimický v soukromé klinice Modrá laguna stále ordinuje. 

Státní zástupkyně Martina Adámková v úterý sdělila, že od příštího týdne začnou výslechy poškozených žen, které zatím před soudem nevypovídaly. Celkem jich bude 39. 

Cimický je obžalovaný z téměř čtyř desítek případů vydírání a znásilnění. Státní zástupce jej obžaloval loni v září. Žalobkyně požaduje tříleté vězení a zákaz vykonávání lékařské profese. 

Cimický pracoval jako psychiatr nejprve v Psychiatrické léčebně v Bohnicích a následně ve svém vlastním privátním centru. Věnoval se také literární činnosti, rovněž spolupracoval s médii. V roce 2021 měl být vyznamenán tehdejším prezidentem Milošem Zemanem, ale pod tíhou kauzy se rozhodl medaili nepřevzít. 

2024-04-16T10:46:37Z dg43tfdfdgfd