VáLKA NA UKRAJINě ONLINE: MOSKVA HLáSí SESTřELENí VíCE NEž STOVKY BEZPILOTNíCH LETOUNů NAD KRYMEM A RUSKEM

Rusko hlásí sestřelení více než stovky ukrajinských bezpilotních letounů. Rozsáhlému útoku podle úřadů čelila v noci na pátek ruská obrana města Sevastopol na anektovaném poloostrově Krym, kde jsou hlášeny výpadky v dodávkách elektrického proudu. Náletu dronů podle agentury Interfax čelilo i ruské přístavní město Novorossijsk, které je další základnou ruské Černomořské flotily. Terčem dronového náletu se stala také rafinérie v Tuapse na jihu Ruska, informovaly úřady. Konflikt na Ukrajině sledujeme v ONLINE přenosu níže:

Válka na Ukrajině aktuálně | ONLINE novinky z ruské invaze | e15.cz>

Válka na Ukrajině ONLINE: Moskva hlásí sestřelení více než stovky bezpilotních letounů nad Krymem a Ruskem

>

Sevastopolské doky poškozené ukrajinským úderem (13. 9. 2023) Zdroj: Reuters

>
>
>
>
>
45
Fotogalerie

Rusko hlásí sestřelení více než stovky ukrajinských bezpilotních letounů. Rozsáhlému útoku podle úřadů čelila v noci na pátek ruská obrana města Sevastopol na anektovaném poloostrově Krym, kde jsou hlášeny výpadky v dodávkách elektrického proudu. Náletu dronů podle agentury Interfax čelilo i ruské přístavní město Novorossijsk, které je další základnou ruské Černomořské flotily. Terčem dronového náletu se stala také rafinérie v Tuapse na jihu Ruska, informovaly úřady.

Konflikt na Ukrajině sledujeme v ONLINE přenosu níže:

Důležité události posledního dne:

  • Ruská armáda nedisponuje dostatečným počtem vojáků k dosažení strategického průlomu v oblasti Charkova na severovýchodě Ukrajiny. Řekl to vrchní velitel sil Severoatlantické aliance v Evropě Christopher Cavoli.
  • Z Charkovské oblasti přicházejí protichůdné zprávy. Zatímco ukrajinská strana tvrdí, že situace kolem Charkova je sice složitá, ale pod kontrolou, ruské ministerstvo obrany uvedlo, že jeho jednotky postoupily do hloubky ukrajinské obrany. Píše o tom BBC. 

  • Kyjev viní ruské vojáky ze zadržování a zabíjení civilistů ve Vovčansku. „V severní části, kde se bojuje, berou ruští vojáci civilisty do zajetí,“ napsal na platformě Telegram ukrajinský ministr vnitra Ihor Klymenko. Rusové podle něj nedovolili místním obyvatelům evakuovat se a nahánějí je do sklepů.

Výcvik ukrajinských vojáků na letouny F-16 v Dánsku

Výcvik ukrajinských vojáků na letouny F-16 v Dánsku • X/Belgian Defence

Kde se aktuálně na Ukrajině bojuje?

Více: Válka na Ukrajině v mapách a datech >>>

>

2022-02-14T12:08:13Z dg43tfdfdgfd