VáLKA NA UKRAJINě ONLINE: USA NAKOUPí PRO UKRAJINU VOJENSKý MATERIáL ZA 6 MILIARD DOLARů

Spojené státy nakoupí pro Ukrajinu rakety do protivzdušných baterií a další vojenské vybavení v hodnotě šesti miliard dolarů (přes 140 miliard korun), oznámil dnes americký ministr obrany Lloyd Austin. Některá americká média mluví o dosud největším balíku vojenské pomoci pro Ukrajinu. Podle webu Politico ale doručování materiálu pravděpodobně potrvá delší dobu. Sledujte online zpravodajství.

Válka na Ukrajině aktuálně | ONLINE novinky z ruské invaze | e15.cz>

Válka na Ukrajině ONLINE: USA nakoupí pro Ukrajinu vojenský materiál za 6 miliard dolarů

>

Americký ministr obrany Lloyd Austin Zdroj: Reuters

>
>
>
>
>
47
Fotogalerie

Spojené státy nakoupí pro Ukrajinu rakety do protivzdušných baterií a další vojenské vybavení v hodnotě šesti miliard dolarů (přes 140 miliard korun), oznámil dnes americký ministr obrany Lloyd Austin. Některá americká média mluví o dosud největším balíku vojenské pomoci pro Ukrajinu. Podle webu Politico ale doručování materiálu pravděpodobně potrvá delší dobu.

Sledujte online zpravodajství.

Důležité události posledního dne:

  • Tisíce ukrajinských civilistů se od začátku ruské invaze staly obětí svévolného zadržování ze strany Ruska a většina z nich je nadále v zajetí, a to v rozporu s mezinárodním právem, stojí ve zprávě Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE).
  • Na ukrajinské frontové linii nastala patová situace, jsou proto příhodné podmínky pro zahájení mírových rozhovorů, uvedl podle agentury TASS běloruský vůdce Alexandr Lukašenko. 
  • Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Řekl to ve středu v televizi ARD.

Výcvik ukrajinských vojáků na letouny F-16 v Dánsku

Výcvik ukrajinských vojáků na letouny F-16 v Dánsku • X/Belgian Defence

Kde se aktuálně na Ukrajině bojuje?

Více: Válka na Ukrajině v mapách a datech >>>

>

2022-02-14T12:08:13Z dg43tfdfdgfd