V RUMUNSKU SE U DUNAJE ZřEJMě NAšLY TROSKY DRONU, UVEDLO MINISTERSTVO OBRANY

Bukurešť - Rumunské úřady ve čtvrtek večer na farmě nedaleko Dunaje a hranice s Ukrajinou podle všeho našly trosky dronu. Podle agentury Reuters to uvedlo ministerstvo obrany v Bukurešti.

"Úlomky, které zřejmě pocházely z dronu, byly nalezeny 28. března večer v zemědělské oblasti na ostrově Insula Mare a Brailei," uvedl rumunský resort obrany v prohlášení. Dodal, že rumunské bezpečnostní složky případ vyšetřují.

Podobné incidenty se po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu předloni v únoru staly už několikrát. Například loni v polovině prosince Bukurešť informovala, že po ruském útoku na ukrajinskou infrastrukturu se objevil kráter po sestřeleném dronu v neobydlené oblasti u vsi Grindu, která leží u Dunaje několik kilometrů od ukrajinského přístavu Reni.

Rumunsko, které je členem NATO, kvůli tomu přesunulo své systémy protivzdušné obrany blíž k vesnicím u Dunaje. Rozšířilo také bezletové zóny a zvýšilo počet vojenských pozorovacích stanovišť a hlídek v oblasti. Jeho představitelé opakovaně uvedli, že neexistují důkazy o tom, že by šlo o úmyslný útok na Rumunsko.

2024-03-29T10:06:23Z dg43tfdfdgfd