STřEDEM SPOJENýCH STáTů SE PROHNALY DESíTKY TORNáD. JSOU OBěTI, VčETNě DíTěTE

Ve státě Oklahoma zemřeli čtyři lidé v důsledku nepříznivých povětrnostních podmínek, což vedlo k vyhlášení výjimečného stavu v mnoha oblastech. V Iowě je další člověk ohrožený na životě.

Centrální část Spojených států zasáhlo v neděli několik desítek tornád, které si vyžádaly nejméně pět životů, včetně čtyřměsíčního dítěte. Tuto událost popisuje agentura AP.

Ve státě Oklahoma zahynuli čtyři lidé a v několika oblastech byl vyhlášen výjimečný stav.

Zvláště tvrdě zasáhlo tornádo město Sulphur v Oklahomě. Snímky odtamtud ukazují zdevastované domy a převrácená vozidla. Podle místního ministerstva zdravotnictví utrpělo zranění asi 100 lidí.

Mezi oběťmi byl kojenec, jak uvedl Mike Dockrey, ředitel krizového řízení okresu Hughes. Další úmrtí bylo hlášeno ve státě Iowa.

Silné tornádo se začalo formovat v městském parku a následně se přehnalo centrem města, kde převracelo auta a ničilo střechy a zdi budov z cihel, uvedli místní úředníci. I v budovách, které zůstaly na svém místě, byla poškozena okna a dveře.

Tornádo poblíž Holdenville si vyžádalo dvě oběti a způsobilo poškození nebo zničení více než tuctu domů, uvedlo Hughes County EMS. Další smrtelné oběti se zaznamenaly na dálnici poblíž Marietta v jižní části Oklahomy.

2024-04-29T06:58:06Z dg43tfdfdgfd