RUSOVé ZASáHLI ODěSU RAKETAMI. ČTYřI MRTVí, 20 ZRANěNýCH

Podle náčelníka Oděské regionální vojenské správy Olega Kipera, došlo večer 29. dubna k ruskému raketovému útoku na Oděsu. Vyžádal si oběti a zraněné.

Podle náčelníka byli v důsledku ruského raketového útoku zabiti čtyři lidé a pes. Dalších 20 civilistů bylo zraněno. Nejméně dva ze zraněných jsou ve vážném stavu a jsou v ošetření. Informuje server Liga. 

Starosta Oděsy Gennadij Truchanov ukázal fotografii následků ruského raketového útoku na město.

V důsledku ruského útoku byl také zraněn bývalý šéf ústřední volební komise Serhiy Kivalov, uvedli zdroje účastníků rozhovoru pro Ukrajinskou Pravdu, kteří byli v Kivalovově doprovodu a s ochrankou.

Podle zdrojů jsou bývalí šéfové Ústřední volební komise v současné době na operačním sále. Serhiy Kivalov utrpěl zranění stehna s poškozením tepny, což způsobuje žilní krvácení. Kromě toho, že je bývalým šéfem Ústřední volební komise, Kivalov je také prezidentem Národní univerzity Oděského práva. Podle policie byl zraněn i zástupce prorektora Akademie Vasiliev. Tuto informaci potvrdil prorektor OU "OYUA" Valentyn Fedorov. Zprávy uvádějí, že Kivalovův dům v Oděse, známý jako "Kivalovův hrad", je zasažen požárem, přičemž střecha domu má vážné poškození způsobené ohněm.

2024-04-29T18:45:15Z dg43tfdfdgfd