RUSKý úTOK RAKETAMI NA ODěSU SI VYžáDAL DVA MRTVé, HLáSí úřADY

Kyjev - Dva mrtvé si dnes v Oděse na jihu Ukrajiny vyžádal ruský útok podniknutý raketami, oznámil dnes šéf oblastní správy Oleh Kiper, který dříve informoval o osmi raněných. Terčem ruských bomb se stalo druhé největší ukrajinské město, Charkov na východě země, kde zranění utrpěla jedna žena, uvedl šéf oblastní správy Oleh Syněhubov na sociální síti Telegram.

"Nepřítel podnikl raketový útok na Oděsu. Podle předběžných informací bylo zraněno osm lidí. Poškozeny jsou obytné domy a civilní infrastruktura. Na místě pracují záchranné složky," uvedl nejprve šéf oblastní správy Oleh Kiper podle agentury Interfax-Ukrajina. "Bohužel v důsledku ruského útoku zahynuli dva lidé a pes. Různě závažná zranění utrpělo osm lidí, mezi kterými je i dvanáctiletý chlapec. Lékaři poskytují raněným veškerou potřebnou pomoc," napsal později Kiper a vyjádřil soustrast pozůstalým.

Ukrajinští obránci sestřelili nad přístavním městem ruskou raketu, uvedl oděský server Dumskaja. Dodal, že ve městě byly slyšet výbuchy a že po zásahu hoří Palác studentů, přezdívaný Zámek Harryho Pottera.

2024-04-29T16:46:17Z dg43tfdfdgfd