RUSKO VYSLALO NA UKRAJINU DALší RAKETY A DRONY. 26 JICH ARMáDA SESTřELILA

V noci na čtvrtek ukrajinská armáda zneškodnila 26 dronů, které útočily na pozice ruských sil. Uvedl to podle serveru Ukrajinska pravda velitel ukrajinských vzdušných sil Mykola Oleščuk.

Podle Oleščuka zaútočila ruská armáda během noci na Ukrajinu pomocí tří řízených střel Ch-22, protiradarové rakety Ch-31P, protiletadlové řízené střely S-300 a 28 dronů Šáhid íránské výroby. Informaci zveřejnil Oleščuk ve svém příspěvku na platformě Telegram.

"Šestadvacet bezpilotních letadel bylo zničeno v Oděské, Charkovské, Dněpropetrovské a Záporožské oblasti," dodal. Podrobnější informace o raketových úderech nebyly poskytnuty.

Ukrajinští představitelé hlásili výbuchy v Charkově a Dnipru. Zatím nebyla hlášena žádná zranění, uvedla agentura DPA. Starosta Charkova Ihor Terechov informoval, že útok zasáhl a zničil místní restauraci.

Rusko provádí pravidelné noční útoky na ukrajinské území od spuštění invaze na Ukrajinu před více než dvěma lety. V posledních týdnech Rusko zintenzivnilo své útoky v reakci na ostřelování ruských pohraničních regionů, přičemž cílí na klíčovou infrastrukturu včetně elektráren, jak uvádí AFP.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval spojence, aby urychlili dodávky stíhaček a systémů protivzdušné obrany potřebných k posílení obranných schopností ukrajinské armády. 

2024-03-28T10:04:47Z dg43tfdfdgfd