RUSKO TVRDí, žE NAD KRASNODARSKýM KRAJEM ZNIčILO DESET UKRAJINSKýCH DRONů

Moskva/Kyjev - Ruská armáda dnes ráno sestřelila v Krasnodarském kraji deset bezpilotních letounů ukrajinských ozbrojených sil. Podle agentury RIA Novosti o tom informovalo ruské ministerstvo obrany, aniž by uvedlo, zda útok způsobil škody. Rusko také krátce předtím, kolem 06:30 moskevského času (05:30 SELČ), zlikvidovalo pět ukrajinských dronů nad Černým mořem. V noci na dnešek byly zničeny i dva drony nad Kurskou oblastí u hranic s Ukrajinou, píše agentura Interfax.

Počet obětí ostřelování města Tokmak, které leží na jihu Ukrajiny a je okupováno ruskými silami, stoupl na 16, uvedl představitel tamní Ruskem ustanovené správy Jevhen Balyckyj (rusky Jevgenij Balickij) na platformě Telegram. Podle Balyckého během ukrajinského útoku zemřelo jedno dítě, 20 lidí je zraněných, z toho 12 je ve vážném stavu. Na místě stále pokračuje pátrání po přeživších a obětech v sutinách domů. Páteční útok na Tokmak podle ruské okupační správy zasáhl rezidenční oblast, sobotní zprávy hovořily o deseti obětech.

Dva lidé zemřeli a jeden byl zraněn a převezen do nemocnice po útoku u města Kachovka v části ukrajinské Chersonské oblasti, která je aktuálně v rukou Rusů. Na platformě Telegram to dnes oznámil Vladimir Saldo, šéf správy Ruskem okupované části Chersonské oblasti. Útok podle Salda mířil na obytné domy a provedla jej ukrajinská armáda.

Ukrajinské letectvo dnes oznámilo, že protivzdušná obrana zneškodnila všech deset dronů, kterými Rusko v noci na dnešek na Ukrajinu útočilo. Ukrajina se brání ruské agresi už více než dva roky.

lsa ank

2024-04-14T11:11:19Z dg43tfdfdgfd