RUSKO POSLALO NA UKRAJINU DALší DRONY. DěLOSTřELECTVEM ZAúTOčILO NA CHARKOVSKOU OBLAST

Ukrajinské úřady ve středu informovaly, že čtyři lidé utrpěli zranění v důsledku ruských útoků na východoukrajinskou Charkovskou oblast. Uvedl to server Ukrajinska pravda.

Charkovská oblast sousedí s Ruskem a od začátku invaze v únoru 2022 je pravidelně bombardována. Nedávné útoky způsobily výpadek dodávek elektřiny tisícům domácností v regionu.

Gubernátor Charkovské oblasti Oleh Syněhubov ve středu prostřednictvím sociální sítě Telegram oznámil, že při nejnovějších dělostřeleckých a raketových útocích na obce a města v regionu byli zraněni tři muži a jedna žena, všichni starší 50 let.

Ukrajinské letectvo uvedlo, že ruská armáda v noci na středu vyslala na Ukrajinu 13 dronů. Deset z nich bylo nad Charkovskou a sousední Sumskou oblastí sestřeleno ukrajinskou protivzdušnou obranou a v blízkosti hlavního města Kyjeva.

Mezitím Rusko oznámilo, že jeho systémy protivzdušné obrany sestřelily nedaleko pohraničního města Belgorod 18 raket. V ruské Belgorodské oblasti v poslední době došlo k nárůstu ukrajinských útoků s oběťmi, jak upozornila AFP. 

2024-03-27T10:47:31Z dg43tfdfdgfd