PřI JíZDě NA KAJAKU V RAKOUSKU ZEMřEL 54LETý ČECH

Vídeň - Při jízdě na kajaku dnes u rakouské obce Weissenbach am Attersee zemřel čtyřiapadesátiletý Čech, uvedla agentura APA. Zkušený příznivce vodních sportů podle ní při sjezdu řeky na nebezpečném místě vypadl z kajaku a nemohl se dostat z divoké vody. Další vodáci ho nakonec vytáhli na břeh, po převozu do nemocnice ale zemřel.

Rakouská policie v tiskové zprávě uvedla, že se neštěstí událo kolem 11:40, když muž sjížděl řeku Gimbach, kterou podle ní znal. Přesto se ve složité pasáži ocitl sám ve vodě. Jeden z jeho kolegů a další kajakáři přispěchali na pomoc a zavolali záchranáře.

Záchranářský vrtulník vodáka dopravil na lesní cestu asi 50 metrů nad řekou, kde pokračovaly pokusy o jeho oživení. Nakonec ho zdravotníci transportovali do univerzitní nemocnice v Linci, kde však nedlouho poté zemřel.

Při podobné nehodě letos 27. dubna nedaleko rakouské obce Scheffau zemřel šestatřicetiletý Čech. Podle policie byl členem skupiny českých kajakářů. Při průjezdu soutěskou narazil na kámen a byl stažen pod vodu. Jeho tělo se našlo o den později.

Tři mrtvé Čechy si pak vyžádal v květnu 2016 vodácký výlet po východošvýcarské řece Landquart. V září 2015 utonul poblíž horského střediska Lofer v Salcbursku sedmačtyřicetiletý Čech, když se s ním převrhl kajak při sjíždění divoké vody.

V dubnu 2014 se v Rakousku při sjíždění řeky Saalach utopil šestatřicetiletý český kanoista. Muž z Brna se s lodí převrátil na konci úseku divoké vody v soutěsce Teufelsschlucht. V červnu 2013 na jihu Rakouska nedaleko hornoštýrské obce Palfau zemřela při sjíždění divoké vody na řece Salza jednadvacetiletá Češka. Spolu s další mladou ženou se plavila na nafukovacím kajaku, který se převrátil.

2024-05-09T17:53:08Z dg43tfdfdgfd