POLICIE UPRAVILA TRAGICKOU BILANCI NEHODY FLIXBUSU U LIPSKA. OBěTI JSOU JEN čTYřI

Středeční tragická nehoda nehoda autobusu dopravce FlixBus u německého Lipska si nakonec vyžádala jen čtyři mrtvé, nikoliv pět. Počet obětí snížila německá policie. Pátý člověk se však stále nachází v život ohrožujícím stavu, uvedli strážci zákona.

Dopravní policie vyšetřuje událost pro podezření ze zabití z nedbalosti. Podle nejnovějších informací si nehoda vyžádala šest těžce zraněných a 29 lehce zraněných osob. 

Nehoda se stala ve středu kolem 10. hodiny, autobus se po ní na frekventované dálnici A9 ocitl na boku. Policie sdělila médiím, že incidentu se nezúčastnilo žádné další vozidlo. Bus vyrazil z Berlína se dvěma řidiči a 53 cestujícími, přes Norimberk měl namířeno do švýcarského Curychu. 

"Přesné okolnosti incidentu zatím nejsou známé," uvedl v prohlášení FlixBus, který jako dopravce funguje od roku 2011 a provozuje dálkovou autobusovou dopravu v Evropě, Americe a Asii. Firma dodala, že je v myšlenkách s rodinami obětí. 

Na místě zasahovaly záchranné složky včetně velkého množství sanitek a záchranářských vrtulníků. Okolní nemocnice byly kvůli tragédii v pohotovosti. Dálnice byla oboustranně uzavřena.

2024-03-28T17:20:38Z dg43tfdfdgfd