KEňOU OTřáSá PříPAD SéRIOVéHO VRAHA. ZAčAL MANžELKOU, CíLIL NA žENY

Africkou Keňou otřásá případ sériového vraha, který údajně zavraždil desítky lidí. Na případ upozornila světová média v čele s britskou BBC. Keňská policie zadržela podezřelého muže, který se přiznal k zavraždění 42 žen. Mezi oběťmi má být i jeho manželka. 

Od pátku bylo ze smetiště ve slumu Mukuru na jihu hlavního města Nairobi, kde se vrah zbavoval svých obětí, vytaženo celkem devět zohavených a rozřezaných těl zabalených v igelitu. 

Policie k případu uvedla, že v pondělí zadržela třiatřicetiletého muže, který se jmenuje Collins Jumaisi Khalusha a je podezřelý ze spáchání vražd. "Máme dočinění se sériovým vrahem, psychopatickým sériovým vrahem, který si neváží lidského života," uvedl šéf vyšetřovatelů Mohamed Amin. 

Podezřelý se podle Amina přiznal, že vylákal a zabil celkem 42 žen a jejich těl se zbavil na skládce. K vraždám mělo dojít od roku 2022 do 11. července letošního roku. První obětí vraha byla jeho manželka, kterou uškrtil a rozčtvrtil. Policie nicméně zadržela i dalšího muže, který byl chycen s telefonem jedné z obětí. 

Policejní inspekce v pátek sdělila, že vyšetřuje, zdali se na nálezu těl obětí podílela policie, protože skládka se nacházela jen 100 metrů od policejní stanice. Během víkendu prohledávali smetišti dobrovolníci. Když se igelitové pytle pokusili odnést na stanici, strážci zákona proti nim použili slzný plyn. 

Související články

2024-07-15T12:49:34Z dg43tfdfdgfd