VELKé DRAMA NA DOSTIHOVé DRáZE: ZáVOD V PARDUBICíCH ZASTAVILO FATáLNí ZRANěNí KONě

Hlavní dostih zahajovacího mítinku v Pardubicích v neděli neměl vítěze, protože jej rozhodčí kvůli koni s fatálním zraněním na dráze zastavili. Jarní cena pardubického závodiště skončila tragicky pro šestiletého valacha Global Mana. Žokej Jan Ilík je podle vyjádření Dostihového závodiště Pardubice na facebooku v pořádku.

Dostih přes proutěné překážky na 3200 metrů, ve kterém s mnohadélkovým náskokem vedl Kabichauliric s žokejem Martinem Liškou, ukončila siréna v průběhu druhého kola. V tom prvním totiž skončil na zemi Global Man a další průjezd místem, na kterém se koni věnovali ošetřovatelé, by nebyl bezpečný. Přestože se Global Man bezprostředně po pádu postavil na nohy, představitelé závodiště označili jeho zranění za fatální.

ČTĚTE TAKÉ: Vémola a Muradov o Procházkově triumfu: Neuvěřitelné, co dokáže. Čeká ho titulový boj

„Komise rozhodčích zastavila závod z důvodu fatálně zraněného koně v dráze, jezdec je v pořádku. Kvůli bezpečnosti ostatních účastníků se ozvala siréna, která upozornila koně a jezdce, aby zastavili,“ uvedli pořadatelé na facebooku Dostihového závodiště Pardubice.

Dva z pěti dokončených dostihů v neděli vyhrál Petr Foret. Nejprve dovedl na prvním místě Sunseta v rovinovém dostihu na 2800 metrů, v zápětí ovládl i dostih přes proutěné překážky na 3400 m se Storm Of Beaufay. Zatímco v rovinových závodech má Foret s více než 300 triumfy titul žokej, na překážkách startuje sporadicky a byl to teprve jeho čtvrtý triumf.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: DRUHÝ ŽIVOT ŠAMPIONŮ: Pamatuju si, jak na mě padá kamion. Pak bylo zle, říká Skořepa

2024-04-14T14:32:39Z dg43tfdfdgfd